Till Skidspår.se »

Anmäl rapport

Stavfäste:  Bra    Betyg:  Spårkanter
Högbo bruk, Sandviken, Gävleborg
2020-01-08 kl 07:45, rapporterat av Sportcentralen Högbo Bruk

Spårinformation onsdag 7/1
Konstsnöspår 5,2 km är preparerat idag på morgonen med ett klassiskt spår och skatebädd. Bra spår efter omständigheterna på morgonen men som kommer att bli sämre efter någon timme och riktigt svåråkta senare idag
p g a det milda vädret och stark vind. Lort och skräp töar fram i det milda vädret samt att snbötäcket har minskat med följd av att det bitvis är korta sträckor med is. Vi försöker handplocka det skräp som går. Vi kommer inte att preparera om innan det fryser på, har vi tur kan det ske sen eftermiddag. Vi uppdaterar så fort vi vet om vi preparerar om.
Spåret kan kortas av till 2,5 km, 4,1 km och 4,8 km.

OBS! På 5,2km-spåret finns en lång backe som kan vara tuff både upp och ner, Absolut förbjudet att vända mitt i backen!
I helgen skedde olyckor i denna backe på grund av att man inte respekterade våra anvisningar och regler. Överskatta inte er förmåga!

Prognos kommande dagar
Vi hoppas att vi fortfarande efter denna milda dag idag ska ha skidspår. Inför imorgon torsdag preparerar vi om spåret imorgon bitti och spåret öppnar kl. 08.00, respektera detta så vi får preparera spåret utan att ta hänsyn till skidåkare.
Har vi turen att det finns snö/is på de kritiska partierna imorgon så kommer det att bli riktigt bra förhållanden från imorgon och några dagar framåt. Kan bli att vi kommer att stänga spåret tidgare imorgon kväll för att komplettera med ny snö, men det gör vi bara om det är minusgrader så vi kan köra med traktor på spåret, info om detta kommer i kommande uppdateringar.

Lördagar och söndagar är det dubbla klassiska spår och det finns inte plats för skate.

Välkomna!

 

  = obligatoriska fält (ditt namn)


 exec time: 0.0163 sec