Till Skidspår.se »

Anmäl rapport

Stavfäste:  Bra    Betyg:  Spårkanter  (2/5)
Högbo bruk, Sandviken, Gävleborg
2020-02-10 kl 13:45, rapporterat av Sportcentralen Högbo Bruk

Spårinformation måndag 10/2 utfärdad kl.13.45
Konstsnöspåret 3,4 km spårades på morgonen med ett klassiskt spår och skatebädd.
Spåren är inte bra idag på grund av nattens regn, 5 plusgrader och starka vindar. Det är sträckor med is, grunda profiler samt att det är genomslag på ett par fläckar, var riktigt försiktig där det inte är nyspårat samt att det kan uppstå fler dåliga partier under dagen eftersom det kommer att fortsätta med starka vindar och plusgrader under dagen. Ingen betalning idag i och med de dåliga förutsättningarna, vi rekommenderar ingen åkning förrän onsdag morgon.

OBS: Vid infarten till Skidstadion är det nu en stark sväng till vänster, ta det lugnt där! Ett rött staket står som markering för att inte åka rakt fram. Bromsa ned farten i tid!

Prognos kommande dagar
Inför morgondagen kommer vi inte att preparera spåren på grund av ändrad väderprognos som säger att det inte kommer att klarna upp och frysa på förrän sen eftermiddag. Spåret kommer att stängas av kl.16.00 imorgon tisdag 11/2 för snöutläggning, fräsning av is med vår traktorburna fräs och preparering med pistmaskinen.
Åkning är tillåten fram till kl.16.00 men rekommenderas ej.

Från och med onsdag morgon kommer vi att åter kunna erbjuda bra skidåkning och det ser ut att kunna hålla i sig till och med helgen och förhoppningsvis även nästa vecka.
Denna prognos är gjord utifrån nuvarande väderprognos.
Vi uppdaterar denna spårstatus dagligen och brukar som regel vara klar senast kl.09.00, men det kan även komma uppdateringar under dagen om förutsättningarna hastigt förändras.

Lördagar och söndagar är det dubbla klassiska spår och det finns inte plats för skate.

Välkomna!

 

  = obligatoriska fält (ditt namn)


 exec time: 0.0083 sec