Till Skidspår.se »

Anmäl rapport

Stavfäste:  Bra    Betyg:  Spårkanter  (5/5)
Högbo bruk, Sandviken, Gävleborg
2020-02-14 kl 07:15, rapporterat av Sportcentralen Högbo Bruk

Spårinformation fredag 14/2
Konstsnöspåret 3,4 km spårades igår kväll med ett klassiskt spår och skatebädd.
Återigen en dag med optimala förhållanden idag med hårda fasta spår.

OBS: Vid infarten till Skidstadion är det nu en stark sväng till vänster, ta det lugnt där! Ett rött staket står som markering för att inte åka rakt fram. Bromsa ned farten i tid!

Prognos kommande dagar
Inför morgondagen är det osäkert när vi kommer att preparera om spåret (om det blir ikväll eller imorgon bitti) på grund av osäker prognos på nederbörd. Spåret kl.08.00 när spårkortskassan öppnar.
Spåret stängt idag från kl.22.00 för ev. preparering och är stängt till kl.08.00 imorgon, respektera våra öppettider av spåret! Vi vill inte ha åkare i spåret när vi preparerar spåret.
Det kommer att vara bra förhållanden imorgon lördag med varierande före, med ev. lite nysnö på morgonen, lite regn på förmiddagen och sedan uppsprucket moltäcke på eftermiddagen med påfrusna spår, Vid många åkare blir spåren slitna och vi spårar ev. om på eftermiddagen sedan det börjat frysa på.
På söndag kommer det regn, många plusgrader och stark vind med sämre skidföre som följd och spåren kommer att bli sämre ju längre in på dagen man kommer, från måndag ser det ut att bli dåliga förhållanden tills det åter blir kallare. Förhoppningsvis kan vi få till bra förhållanden igen från onsdag nästa vecka efter att vi kört ut snö och fräst is. Det kan innebära att spåret kommer att vara ca 2,3km långt spår från onsdag på grund av snöbrist. Denna prognos är gjord utifrån nuvarande väderprognos.
Vi uppdaterar denna spårstatus dagligen och brukar som regel vara klar senast kl.09.00, men det kan även komma uppdateringar under dagen om förutsättningarna hastigt förändras.

Lördagar och söndagar är det dubbla klassiska spår och det finns inte plats för skate.

Välkomna!

 

  = obligatoriska fält (ditt namn)


 exec time: 0.0082 sec