Till Skidspår.se »

Anmäl rapport

     Betyg:  Spårkanter  (3/5)
Ormberget Luleå, Luleå, Norrbotten
2021-04-05 kl 11:56, rapporterat av Nordmark

5,2 km klassiskt. Betyget blir en stark trea vilket här benämns som "hyfsat", men hyfsat är ändå alla tiders med tanke på omständigheterna gällande snömängd, temperatur och snösmältningstakt. Hade lika gärna kunnat få fyra snöflingor som helhetsbetyg med tanke på att spåren är tillräckligt bra och det är ljuvligt att kunna åka skidor än. Tack!

Mer i detalj kring dagens snö- och spårstatus:
Fuktigt i spåren både pga plusgrader men också för att det snöat och fortfarande snöar rätt ymnigt och fyller på. Det ger både bättre glid o c h fäste, då fuktnivån i nysnön packas och ger nysnöglid samtidigt som det också suger tag i skidorna en del. Igår var det relativt hårt och isigt i spåren i jämförelse, vilket gav lite mer fart i dem två längre utförsåken efter 5,2 km-spåret. Idag bromsades farten ner rejält så jag fick staka mer för att inte saktas ner mitt i backen.
På grund av fuktmättnaden i snön så är det inte heller samma "motstånd" i spårkanterna vilket gör att skate-åkandet tyvärr kör sönder dem till viss del. Men det är en sidonot, allt som allt bra förhållanden.

Ett tillägg till en kommentar som nu verkar vara borttagen som handlade om en som ansåg att kommunen skulle spärra av dem spår som inte håller måttet då hen kört nedanför Ormbergsbacken (7,0 km) och det plötsligt uppenbarade sig ett snöfritt område vilket ledde till krasch... Jag hoppas att allt gick bra trots kraschen. Men, jag håller också med en som kommenterade detta om att all åkning som sker i andra spår än dem som LÅ Kommun rapporterar är pistade, såklart är på egen risk. Det ligger på eget ansvar att tänka efter och vara uppmärksam på väder och vind, solpåverkan och temperatur. Vi befinner oss nu i början av april med mestadels plusgrader OCH i Spårstatus.se skriver LÅ Kommun tydligt vilka spår som underhålls. Det innebär att man då också vet vilka spår som INTE underhålls, dvs alla andra än dem som anges. Ta hand om er och håll avstånd!

 

  = obligatoriska fält (ditt namn)


 exec time: 0.0140 sec