Långloppskalendern 2013-14

 

Förteckning över de långlopp som samarbetar med Skidspår.se säsongen 2013/14.

Står du med på vår e-postlista så kommer du även att få en inbjudan till vart och ett av dessa lopp.

 
 JANUARI 2014
 
Harsa Ski Marathon 25 januari (Gävleborgs län)

Välkommen till Harsa Ski Marathon!
Ett klassiskt lopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet.
Välj mellan 21,5 km eller 43 km
 
Stråkenloppet 26 januari  (Västra Götalands län)
 
Sedan flera år, en av landets största skidtävlingar näst efter Vasaloppsveckans olika evenemang. Många har varit mycket nöjda med de senaste årens lopp och vi gör givetvis allt vi kan för att fortsätta utveckla arrangemanget.
 
 
FEBRUARI
 
Evertsbergsrännet 1 februari (Dalarnas län)

Välkommen till Evertsbergsrännet 1 februari 2014.

Skidtävling i klassisk Vasaloppsterräng.

Seedningsgrundande för Vasalopp och Tjejvasan.

Anmälan och inbjudan på www.evertsberg.info

 
Jämtkraft Ski Marathon 1 februari (Jämtlands län)

Långloppet ingår i KRAFTPROVET som är en utmaning på skidor, skridskor, cykel och i löparspåret. I utmningen ingår JÄMTKRAFT SKI MARATHON, JÄMTKRAFTRÄNNET, JÄMTHJULINGEN och JÄMTLAND PÅ FÖTTER.
 
Västgötaloppet 1-2 februari (Västra Götalands län)

Klassiskt långlopp sedan 1929. Störst i Götaland och 3:e störst i Sverige 2013. Nytt för i år är 10,5 km konstsnöspår i Ulricehamn.
Lördag fm 1 feb Västgötaloppet Tjejer 21 km; lördag em 1 feb Västgötaloppet Skate 21 km; söndag 2 feb Långlopp 42 km. Loppen är seedningsgrundande till Vasaloppet och Tjejvasan.
 
Wadköpingsloppet 2 februari (Örebro län)
 
Populära och klassiska Wadköpingsloppet, seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan, arrangeras sedan 1968 av Karlslunds IF, Örebro. ”Färdevägen” går 40 km genom vackra Kilsbergen med start och mål i snösäkra Ånnaboda – Södra Svealands skidmetropol. Endast 2 timmar från Stockholm, Linköping, Jönköping och 3,5 timme från Göteborg. Över 750 deltagare 2011.
 
Värmdöloppet 2 februari (Stockholms län)

Välkommen till Värmdöloppet, ett trevligt lopp i lätt kuperad terräng. Värmdöloppet är Mälardalens största långlopp med i år max 1000 deltagare. Loppet som är seedningsgrundande till både Vasaloppet och Tjejvasan körs på en rundbana med 2 respektive 4 varv. Värmdöloppet är Stockholmarnas eget långlopp, både för elit och motionär. Värmdöloppet ingår i Tiger Balsam Cup.
 
Rallarloppet 2 februari (Jönköpings län)

Rallarloppet den 2 februari är Södra Sveriges största skidfest! Ett naturskönt långlopp för alla om 40 el 22 km i lättåkt terräng mellan Bottnaryd och Hallbystugan. Ett riktigt långlopp, med start och mål på olika platser. Seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Digert prisbord med pengapriser till de främsta, samt utlottning av en mängd fina priser till samtliga fullföljande.
 
Gavleloppet Team Sportia 2 februari (Gävleborgs län)

Gavleloppet Team Sportia går alltid första söndagen i februari. Distansen är halva Vasaloppsträckan = 45 km. En kortare variant finns också på 15 km. Loppen är seedningsgrundande för Vasaloppet resp. Tjejvasan. Loppet körs som ett varvslopp på 3 x 15 km i lätt kuperad terräng som inbjuder till varierad skidåkning.
 
Mattila Ski Marathon 2 februari (Värmlands län)

Mattila Ski Marathon är ett skidlopp i svedjefinnarnas spår med gemensam start och mål vid finngården Mattila. Banan är drygt 21 km lång.
 
Orsa Ski Marathon 8 februari (Dalarnas län)
 
Orsa Grönklitt Ski Marathon arrangeras av Orsa Skidklubb och körs för 13:e året i rad! Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan och körs på en varvbana à 21 km i Vasaloppsliknande terräng. Loppet är mycket populärt bland långloppseliten och motionärer. Bra boende, god mat, närhet till duschar och säker snötillgång är vad vi kan erbjuda dig som anmäler sig till vårt lopp.
 
Ymerloppet 9 februari (Västra Götalands län) Obs -Nytt datum!

Välkommen till Ymerloppet den 9 februari 2014. Ett lopp för alla, elit som motionär i vasaloppsliknande terräng med lagom kupering. Ett perfekt tillfälle att vässa formen och seeda upp sig inför Vasaloppsveckan men även möjligheten att uppleva längdskidåkning när den är som bäst. Välj mellan 42 & 21 km. Välkomna!
  
XL-Byggslingan Sya 9 februari (Östergötlands län)

Dags igen för Östergötlands populära seedningslopp för Vasaloppet -  XL-Bygg Slingan (fd Sya Slingan. Det genomförs som vanligt vid Sya Skidstadion som ligger mitt i Östergötland i härlig Vasaloppsterräng. 40 eller 20 km, motion eller tävling. Du är varmt välkommen för träning i våra spår oavsett snö eller inte, vi får massor av beröm för vårt sätt att genomföra barmarksträning. Se vår hemsida www.syaskidklubb.se, för aktuell information.
 
Engelbrektsloppet 9 februari (Västmanlands län)

Fullfölj Din Svenska Klassiker genom något av våra lopp.

Engelbrektsloppet, Kristinaloppet, Engelbrektshalvan.

Samtliga lopp ingår i respektive Klassiker.Start och mål på torget. Nära till allt. Vi är också seedningsgrundande till Vasaloppet.

 
Njurunda Runt 15 februari (Västernorrlands län)

Välkommen till Njurunda i Sundsvalls kommun lördagen den 15 februari för ett långlopp i klassisk stil.

Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan och går i distanserna 40 och 20 km.Välkomna!

 
Nordic Ski Marathon Tänndalen 15 februari (Jämtlands län)

Välkommen till Nordic Ski Marathon Tänndalen. Seednings-grundande inför Vasaloppet och Tjejvasan. Klasser 42 och 21 km. Banan är 21 km och körs två varv. Lättåkt bana i vacker fjällmiljö, mycket stakåkning. Info: www.nordicskimarathon.se

Anmälan: funasdalens.if@telia.com

 
Stockholm Ski Marathon 16 februari (Stockholms län)

Obs -Nytt datum!


Stockholm Ski Marathon är ett nytt klassiskt långlopp i Mälardalen. Tävlingen kommer att vara seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan och genomförs den 26 januari 2014 vid Lida Friluftsgård, Botkyrka kommun. Reservdatum: 10 februari. Tävlingsbanan går i varierande terräng i vackert skogslandskap. Distanserna är 46 km och 16 km, start sker nedanför Lida Friluftsgård och målgång på toppen av Lidas slalombacke. Välkomna!!
 
Haldo Hanssons minne 16 februari (Jämtlands län)
 
Välkommen till ett 42 km långt seedningslopp med start och mål i Trångsviken alternativt väljer du korta banan på 15 km.
 
Bessemerloppet 16 februari (Gävleborgs län)

Bessemerloppet, grundat 1960, hälsar såväl elit och motionärer välkomna till skidparadiset i Gästrikland, Högbo Bruk utanför Sandviken. Vi bjuder på en Vasaloppsliknande bana, 52 km (3x17,3 km) med erkänt fina och välpreparerade spår. Start och målplatsen är vid naturnära men rymliga skidstadion vid Högbo Bruk.
 
Tintomaraloppet 16 februari (Södermanlands län)

Välkommen till Ålberga och de djupa Kolmårdsskogarna. Tintomaraloppet som återuppstod 2010 har snabbt blivit populärt som seedningslopp till Vasaloppet. Tidpunkten är perfekt i uppladdningen och restiden från Stockholms södra delar är bara dryga timmen. Terrängen är omväxlande med stora partier av flack myrmark, men en och annan tuff backe finns också. Våra generösa sponsorer garanterar att minst 100 priser lottas ut bland de deltagare som tar sig tid att njuta av vår bastu och det hembakade brödet i serveringen efter loppet!
 
Krokomsturen 23 februari (Jämtlands län)
 

Ett motionslopp mellan Rödön och Krokom på 25 km eller Kälen till Krokom som är 10 km.


 
MARS
 

Bothnialoppet 8 mars (Norrbottens län)

 

Kölsjörännet *** Inställt *** 9 mars (Gävleborgs län)

Välkommen till Kölsjörännet, långloppet i svedjefinnarnas land. Vi erbjuder fina skidspår och spännande omgivningar paketerat i en välordnat och gemytligt skidarrangemang. Sedan ett par år sedan håller vi oss till kortare längder, 28 respektive 14 km i två klasser för herrar respektive damer. Vi har även en enkel turåkningsklass utan nummerlapp och tidtagning för dig som bara vill njuta eller provar på skidlopp för första gången.
 
APRIL
 
Flyktingloppet 5-6 april (Jämtlands län)
 
Invånarna i Gäddede vill hälsa alla hjärtligt välkomna till Flyktingloppet.
 
Flyktingloppet är en tävling till minne om de som flydde från Norge till Sverige under andra världskriget. Loppet startar i Nordli i Norge och kommer i mål i Gäddede i Sverige och följer i huvudsak den väg som flyktingarna tog under kriget.
 
 
Här publiceras alla långlopp som använder vårt långloppsannonseringspaket
(annonsbanner, loppinbjudan via e-post samt medverkan i denna långloppskalender).
 
För mer information, kontakta oss på: annons@skidspar.se