Hornbergsloppet (Gävleborgs län)
22 januari


Klassiska Hornbergsloppet i Årsunda, Gästrikland. Seedningslopp för Vasaloppet och Tjejvasan. 42 eller 21 km genom fina lättkuperade tallhedar och öppna myrmarker med tävlingsklasser i H21, H35, H40, H50,
H60, 42 km och D21, D19-20, D17-18, H19-20, H17-18,
21 km samt motionsklasser både 21 km och 42 km.

Mer information och anmälan
  

28 januari
 
Sixten Jernberg var en fantastisk människa i många avseenden. För att hedra hans minne och som ett tack till Sixten som en gång satte Lima på världskartan, genomförs denna skidtävling i 50 km klassisk stil. Sixten
var en av Sveriges mest framgångsrika indrottsmän genom tiderna med nio OS- samt sex VM-medaljer. 


Mer information och anmälan
 Stråkenloppet (Västra Götalands län)
29 januari


Välkomna till det 15:e Stråkenloppet. Vi har tillgång till
tre olika banalternativ, vilket garanterar bra tävlingar
oavsett snötillgång. 42 km alt. 20 km och olika klasser för "alla". Seedningsgrundande till såväl Vasaloppet som Tjejvasan och ett av södra Sveriges trivsammaste skidlopp enligt deltagarna. Välkomna!


Mer information och anmälan

 
ICA-loppet Matfors (Västernorrlands län)
29 januari

 

Ica-loppet körs den 29/1 i Matfors utanför Sundsvall. Vi hälsar såväl elit som motionär välkomna, i fjol deltog allt mellan nioåriga löften och en mycket nöjd Marcus Ottosson (Sverigeetta i Vasaloppet 2016).Vi erbjuder 10 km, 20 km och 40 km (2*20) i vasaloppsliknande spår genom naturskön terräng. Start och mål vid Matfors skidstadion.


Mer information och anmälan 

 
 
 
 


Evertsbergsrännet (Dalarnas län)
4 februari

 Välkommen till Evertsbergsrännet 4 februari 2017.Skidtävling i klassisk Vasaloppsterräng. Seedningsgrundande för Vasalopp och Tjejvasan.

Mer information och anmälan

 

 

Södra Berget Runt (Västernorrlands län)
5 februari

En del av Sundsvallsklassikern och är dessutom seedningsgrundande för Vasaloppet. 10, 20 eller 40 km klassiskt. Start 11:00. Välkomna!


 
Rallarloppet (Jönköpings län)
5 februari


Rallarloppet den 5 februari är Södra Sveriges största skidfest! Ett naturskönt långlopp för alla om 40 el 22 km i lättåkt terräng mellan Bottnaryd och Hallbystugan. Ett riktigt långlopp, med start och mål på olika platser. Seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Digert prisbord med pengapriser till de främsta, samt utlottning av en mängd fina priser till samtliga fullföljande.

Mer information och anmälan
 

 

 

Värmdöloppet (Stockholms län)
5 februari

Välkommen till Värmdöloppet, ett trevligt lopp i lätt kuperad terräng. Värmdöloppet är Mälardalens största långlopp med i år max 1000 deltagare. Loppet som är seedningsgrundande till både Vasaloppet och Tjejvasan körs på en rundbana med 2 respektive 4 varv. Värmdöloppet är Stockholmarnas eget långlopp, både för elit och motionär. Värmdöloppet ingår i Tiger balsam cup.

Mer information och anmälan

 
 

 

Mattila (Värmlands län)
5 februari

Mattila Ski Marathon är ett skidlopp i svedjefinnarnas spår med gemensam start och mål vid finngården Mattila. Banan är drygt 21 km lång.

Mer information och anmälan

 

 

XL-Byggslingan Sya (Östergötlands län)
12 februari

Dags igen för Östergötlands klassiker bland seedningslopp för Vasaloppet och Tjejvasan - XL Byggslingan. Det genomförs som vanligt på Sya Skidstadion, beläget mitt i Östergötland i härlig Vasaloppsterräng. 40 eller 20 km, motion eller tävling. Varmt välkommen för träning i våra spår, oavsett snö eller inte, vi får massor av beröm för vårt sätt att genomföra barmarks- och skidträning. Välkomna alla skidvänner!

Mer information och anmälan

Gavleloppet Team Sportia (Gävleborgs län)
12 februa
ri

Gavleloppet Team Sportia 12 februari. Distansen är halva Vasaloppssträckan = 45 km. En kortare variant finss också på 15 km. Loppen är seedningsgrundande för Vasaloppet resp. Tjejvasan. Loppet körs som ett varvslopp på 3 x 15 km i lätt terräng som inbjuder till varierad skidåkning.

Mer information och anmälan

 

Engelbrektsloppet (Västmanlands län)
12 februa
ri

Fullfölj Din Svenska Klassiker genom något av våra lopp.
Engelbrektsloppet, Kristinaloppet, Engelbrektshalvan.
Samtliga lopp ingår i respektive klassiker. Start och mål på torget. Nära till allt. Vi är också seedningsgrundande till Vasaloppet.

Mer information och anmälan
 
 

Borås Ski Maraton (Västra Götalands län)
18 februa
ri
 
Välkommen till Borås Ski Maraton 42 & 21 km söndagen den 18 februari. Ett långlopp i klassisk stil, ta en av de sista chanserna att seeda upp dig inför Vasan. Välkommen till årets skidfest!

Mer information och anmälan


 


 

 Njurunda Runt (Västernorrlands län)
19 februa
ri

Välkommen till Njurunda Runt i Sundsvalls kommun, lördagen den 20 februari, för ett långlopp i klassisk stil. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan och går i distanserna 40 respektive 20 km. Välkomna!

Mer information och anmälan 
 
 
Bothnialoppet (Norrbottens län)
11 mars
 
En härlig naturupplevelse med start på Svensbyfjärdens is, rakt nedanför Lindbäcks skidstadion. En ca 60 km lång bana över den vackra Svensbyfjärden med Piteälvens mynning i fonden. Vi fortsätter söderut mot E4 och Bergsviksbron men vänder tillbaka i god tid innan vi närmar oss strömmarna under bron. Därefter tar vi sikte mot den imponerande Piteälven som vi åker på hela vägen uppströms mot Arnemark, med de höga älvkanterna på ömse sidor om oss. Där, med solen mot oss, vänder vi åter.

Mer information och anmälan här
 

   
 

Kungsledenrännet (Västerbottens län)
8 april
 
 Ett riktigt kraftprov i fantastisk fjällterräng. 80 km längdåkningstävling (fri stil) i tvåmannalag från Hemavan till Ammarnäs! Starten går vid Centrumhuset i Hemavan och de tävlande följer sedan Kungsleden till Ammmarnäs.

Mer information och anmälan
 

 
 
 
Detta är en förteckning över alla långlopp som samarbetar med Skidspår.se säsongen 2016-17. Om du står med på vår e-postlista så får du en uppdaterad kalender
varje vecka direkt till din e-post.
Vill ni också ha ert långlopp publicerat i Långloppskalendern? Kontakta oss då på annons@skidspar.se  

På Skidspår.se finns information om över 1500 svenska längdskidanläggningar med över 3800 skidspår. Skidspår.se har 10-50.000 besök per dag och tiotusentals spårstatusrapporter lämnas varje säsong.
Kom ihåg att lämna spårstatusrapporter! Tillsammans hjälper vi varandra att hitta åkbara spår! Nu har du dessutom chans att vinna fina priser när du lämnar spårrapporter. Varje vecka lottar vi ut ett presentkort
på Team Sportia bland de som lämnat spårrapport under veckan. Dessutom har du chansen att vinna en startplats i Nattvasan! Läs mer:
www.skidspar.se/nyheter/vinn-pa-dina-sparrapporter

Kontakt: info@skidspar.se   Annonskontakt: annons@skidspar.se  eller tel. 076-209 89 00 (obs! endast annonsfrågor)