Till Skidspår.se »

Tips på användbara funktioner

Publicerad 19 november 2015


Säsongen har kommit igång och rapporter om spårstatus har börjat komma in från olika håll.

Här får du tips på några användbara funktioner på Skidspår.se:Sök anläggningar och spårstatus via Google maps
Välj ”Sök via Google maps” i huvudmenyn. Då kommer du till en zoombar karta där du kan se alla anläggningar i datbasen samt vilka anläggningar som har spårstatusrapporter från de senaste 14 dagarna (markerade med grön plupp).Du kan också från en anläggningssida komma till Google maps-sidan och se kringliggande anläggningar på kartan. Välj ”Visa kringliggande anläggningar på Google maps”.

Sök vallarapporter
Vallarapporterna syns i spårstatusrapporten, men är också sökbara på ”Sök vallarapporter” i sidfoten, där man kan söka på vallarapporter per län, kommun och anläggning samt hur gammal rapporten får vara.
Visa spårkarta
Välj ”visa spårkarta” för att visa spårkartor för de spår som det finns spårkartor inlagda för. Spårkartorna får samma färg som spåret har markerats med i databasen, i annat fall blå färg. Saknas spårkarta för ett spår så kan du lägga in en sådan själv.
Visa spårkarta och banprofil för ett visst spår
Klicka på raden som spårinformationen står på. Förutsatt att en röd plupp finns på raden så visas då spårkartan för det spåret.Under spårkartan blir banprofilen synlig. Genom att föra musen över banprofilen visas en blå plupp på spårkartan som visar var den delen av banprofilen som muspekaren befinner sig vid är längs spåret.
Rapportera och sök med Skidspår.se-appen

Skidspår.se-appen finns för Iphone, Android och Windows Phone och är gratis att ladda ner. Genom appen kan du både rapportera spårstatus och söka anläggningar utifrån din geografiska position.
Prenumerera på spårstatus via e-post
Du kan välja att få ett e-postmeddelande varje gång det kommer en spårstatusrapport i ett visst län, en viss kommun eller för en viss anläggning. Det är gratis och du kan när som helst avsluta din prenumeration. Välj prenumerera på spårstatus på anläggningssidan eller i sidfoten för att påbörja eller avsluta din prenumeration. Du kan ha så många prenumerationer som du önskar.


Nyhetsbrev/e-postlista
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du förutom nyhetsbrevet även vår långloppskalender samt längdskidåkningsrelaterade reklamerbjudanden. Dessutom lottar vi ut saker bland alla som står med på e-postlistan.Spårstatusrutan - ladda ner och visa spårstatus från Skidspår.se på din blogg eller hemsida
Genom att ladda ner vår kostnadsfria spårstatusruta och placera på din/er hemsida så kan ni visa spårstatusrapporter från Skidspår.se på föreningens hemsida eller din blogg. Spårstatusrutan kan du själv välja färg och form på samt välja upp till tre anläggningar som ska visas. Du kan också välja att visa senaste anläggningen från kommunen, länet eller hela landet. Spårstatusrutan är naturligtvis gratis att ladda ner och använda. Klicka här för instruktion


Se exempel på en spårstatusruta på Korsnäs IF Skidors hemsida (högerkanten). Det går också att ställa in så att endast föreningens egna rapporter syns i spårstatusrutan.Dela spårstatusrapporten på Facebook
Välj Dela-knappen i spårstatusrapporten, så kan du dela rapporten på Facebook, Twitter, E-post etc.
Skidspår.se på facebook
Följ oss på vår Facebooksida som vi regelbundet förser med nyheter och tävlingar.
Klicka för att läsa om fler funktioner på Skidspår.se

exec time: 0.0137 sec